Currypraliner

 
I ett tidigare inlägg så skrev jag att jag gjort praliner till min morbror, det inlägget hittar du här -> Praliner
 
Nu tänkte bjuda på ett recept, och ja currypralin låter konstigt, men det är supergott!! Det smakar inte brar curry utan mer som en kryddig chokald.
Jag tycker att ni ska våga och prova!! =D
 
 Mina currypraliner blev hjärtan.
Receptet kommer från boken Choklad - favoriter för chokladälskare
 
Receptet är för ca 35 st (beror på storlek eller som du gör ska eller doppar i choklad.)
 
DU BEHÖVER:
 
  • 30 g grädde
  • 70 g smör
  • 1 tsk curry
  • 200 g finhackad mjölkchoklad
  • Tempererad choklad att doppa i eller göra skal
SÅ HÄR GÖR DU:
Om du ska doppa i choklad
  • Koka upp grädde, smör och curry.
  • Häll blandningen över den finhackade chokladen, rör om tills det blandats ordentligt.
  • Klä en planbottnad form med bakplåtspapper.
  • Häll i massan och kyl tills den stelnat.
  • Skär tryffeln i fyrkantinga bitar och doppa i den tempererade cokladen.
  • Strö över lite curry innan chokladen stelnat.
Servera rumstempererad.
 
SÅ HÄR GÖR DU:
om du ska göra skal
  • Temperera chokladen
  • Häll i pralinformarna
  • Skaka och slå formen lite lätt i borden så du inte får några bubblor.
  • Vänd den upp och den på ett galler med ett bakplåtspapper under.
  • Låt det rinna ut en stund och vänd sen på formen och ta en bakskrapa eller liknande och skrapa på formen. Man gör det för att få bort chokladen som är runt om på formen så att det blir jämt på botten på pralinen.
  • Låt stelna i kylen ca 30 min, när den har stelnat så ska man kunna plocka lös skalen, så prova försiktigt.
  • Under tiden skalen är i kylen så gör du tryffel.
  • Koka upp grädde, smör och curry.
  • Häll det över den finhackade chokladen och rör om ordentligt. låt svalna lite.
  • Häll tryffeln i en spritspåse och börja fylla dina skal. Lämna någar millimeter från kanten, där ska nämligen locket vara.
  • Ställ i kylen och låt stelna.
  • Temperera choklad pch häll det över botten på dina praliner. Ta sedan degskrapan och dra av den överflödiga chokladen.
  • Ställ in pralinerna i kylen och låt stelna.
  • Knacka ut dina praliner.
 
Frida
Recept, Steg för Steg | Curry, Tryffel, praliner, pralinskal | |
Upp