Parmesantryffel

 
Parmesantryffel är faktiskt jättegott! I alla fall mycket godare än vad jag trodde. Också en sak som jag tycker att man ska våga testa, man kommer inte att ångra sig.
 
Parmesantryffel är dom med salt på. Ävend etta recept kommer från boken, Choklad favoriter för alla chokladälskare.
 
Det blir ca 30 st.
DU BEHÖVER:
  • 200 g Mörk chokald
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk Smör
  • 1 tsk Glukos (kan uteslutas)
  • 40 g Riven parmesan
  • Havssalt
  • Tempererad choklad att doppa i. (Vill du hellre göra ska så kolla inlägget Currypralin)
GÖR SÅ HÄR:
  • Finhacka chokladen och häll i en skål.
  • Koka upp grädde, smör, glukos och parmesan.
  • Häll det över chokladen och rör om tills det blir jämnt och fint.
  • Smaka av med en nypa havssalt.
  • Låt tryffeln stå ett tag i kylen och stelna.
  • Forma runda kulor och in i kylen igen
  • Doppa i tempererad mörk choklad och dekorera med havssalt.
  • Låt stelna en stund.
Jag använde lite mer parmesan än vad receptet sa, så jag fick fram mer smak.
 
Frida
Recept, Steg för Steg | Tryffel, parmesan, praliner | |
Upp