Hemmagjord lampskärm

 
Jag julpyntar väldigt tidigt och i år insåg jag en nackdel med detta. När jag skulle plocka bort julen så hittar jag inte kjolen till lampskärmen. Så nu har det stått utan kjol i lite över två veckor. Vilket inte är så fint och ljuset blir otroligt starkt.
 
Så idag så gjorde jag en egen lampskärm. Superenkelt, billigt och gick väldigt sabbt, och jag så himla nöjd med den. Blev riktigt bra!! Så idag vände jag nackdelen till en fördel.
 
Så här såg lampan ut utan kjol. Och materialet som jag använde.
 
 
1. Det är alltså tygbitar i långa långa remsor, jag valde att använda den som är längst upp på bilden. Jag köpte en påse med lite olika färger på secondhand för bara småpengar. Så som sagt lampskärmen är billig.
 
 
 
2. Sen så lindade jag in tyget bara runt runt på den runda ramen längst ner. Sen så körde jag över och under hela vägen. Började längst ner. När den var klar fortsatte jag till nästa del av ramen.
 
 
3. Klar med alla delar av ramen. Dom korta bitarna som blir över längst upp lindar jag runt den övre runda ramen. Och dom små bitarna som blir över stoppar jag bara in mellan tygen så dom inte syns, eller ligger på glödlampan.
 
 
KLAR =D så himla nöjd med den och så fint med lite färg =)
 


Frida
Inredning, Pyssel | DIY, Frida Larsson, billig lampskärm, egen lampskärm, gör det själv, hemmagjord lampskärm, lampskärm, spartips | | Kommentera |

Doptårta

 
I november så gjorde jag två doptårtan till en liten grabb. Kommer ihåg när jag gjorde dom för det var snökaos här den helgen. Vet att dopet blev försenat då folk inte tog sig fram. Det kom ca 60-70 cm på kanske en två dagar.
 
Men tillbaka till tårtorna, två stycken rufflecake blev det. Från en fin grönfärg till vitt, jättefina blev dom. Riktiga doptårtor med dom färgerna.
Sen så gillar jag rufflecake, tycker att det är så himla fint!
 
 
 
 
 
Frida
 
 
 
Tårtor | Ruffle cake, doptårta, doptårta pojke | | Kommentera |

Tidningstårta

 
Förra helgen så firade vi min morbror som fyllt 60 år. Hans fru ville överraska honom med en tårta så det var superroligt! Han skriver i den lokala tidningen i Skellefteå så jag tänkte att det fick vara grunden för tårtan. Fast det blir en tidining om han.
 
Smakerna blev hallonmouse och mangomouse. Det var första gången jag gjorde mangomouse, den var god och bra smak. Bra om man ska ha bjuda flera personer då smaken är ganska enkel. Funkar också bra till barn. Det var receptet av Linda Runn som jag använde. Förövrigt så älskar jag hennes blogg, synd bara att hon inte är aktiv i den längre.
 
 
 
Så blev tårtan =) Sydsvenskan var alltså första tidningen han jobbade på och Norran jobbar han på idag. Sidonumren 19 och 56 är då när han är född 1956. Noterna är för att han gillar musik och älgen är för att det är Norrans logga.
 
 
Min morbror gillar att göra knivar så jag gjorde en av hans och skrev en bit på texten som han hade skrivit till kniven. Roligt att få göra en kniv, var min första. Bladet var lite speciellt att göra då det inte är slätt, men ja jag tycker att det blev bra.
Vårda den som vårdas bör är en sak som min morbror har skivit och det är en av mina favoriter!
 
 
Jag gjorde en kopparkastrull då han gillar att laga mat. Sen så tyckte jag att det var roligt att skriva lite om kopparhistorian. Den faktan hittade jag på Kopparsmedjans hemsida som ni kanske kan se=)
 
 
Den här bilden behöver självklart ingen förklaring men jag gjorde siffrorna i färgen Jade och sen så använde jag pulver för att det skille hända något. Pulverfärgerna jag använde var svart och grön. Tycker att det blev en härlig skogskänsla.
 
Som sagt superrolig tårta att göra, tycker om att göra personliga tårtor och det passar ju verkligen när man fyller jämt.
 
Frida
 
Tårtor | 60 års tårta, födelsedag, födelsedagstårta, personlig tårta, tidningstårta | | Kommentera |
Upp