Knäck


Ikväll så har vi gjort knäck här hemma!! =) Det är ju gott med knäck, så länge dom inte är stenhårda. Tycker om lite sega knäck.
Har tidigare hällt upp knäcken med en liten mjölkkanna och det har funkat bra. Men ikväll så använde jag en sirapsflaska för första gången och det funkade superbra!! Kommer alltid att använda det framöver. Det går både smidigare och snabbare! 





Imorgon blir det rocky road, mumma! Känner hur man kommer att välla fram när julen är slut :P

Frida
Bakning, Tips | knäck, kokos, sirapsflaska | | En kommentar |

Parmesantryffel

 
Parmesantryffel är faktiskt jättegott! I alla fall mycket godare än vad jag trodde. Också en sak som jag tycker att man ska våga testa, man kommer inte att ångra sig.
 
Parmesantryffel är dom med salt på. Ävend etta recept kommer från boken, Choklad favoriter för alla chokladälskare.
 
Det blir ca 30 st.
DU BEHÖVER:
  • 200 g Mörk chokald
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk Smör
  • 1 tsk Glukos (kan uteslutas)
  • 40 g Riven parmesan
  • Havssalt
  • Tempererad choklad att doppa i. (Vill du hellre göra ska så kolla inlägget Currypralin)
GÖR SÅ HÄR:
  • Finhacka chokladen och häll i en skål.
  • Koka upp grädde, smör, glukos och parmesan.
  • Häll det över chokladen och rör om tills det blir jämnt och fint.
  • Smaka av med en nypa havssalt.
  • Låt tryffeln stå ett tag i kylen och stelna.
  • Forma runda kulor och in i kylen igen
  • Doppa i tempererad mörk choklad och dekorera med havssalt.
  • Låt stelna en stund.
Jag använde lite mer parmesan än vad receptet sa, så jag fick fram mer smak.
 
Frida
Recept, Steg för Steg | Tryffel, parmesan, praliner | | Kommentera |

Romrussin praliner

 
Här kommer ännu ett recept på en av dom pralinsorterna jag gjorde. Den klassiska smaken romrussin.
 
Även detta recept kommer från boken Choklad favortiter för chokladälskare.
 
Det blir ca 35 st.
 
DU BEHÖVER:
  • 1 dl Russin
  • 2 dl Mörk rom
  • 1 dl Grädde
  • 200 g finhackad mörk choklad
  • Tempererad choklad att doppa i. (Kolla på mitt tidigare inlägg om Currypraliner om du vill göra skal istället)
GÖR SÅ HÄR:
 
Dag 1.
  • Blanda russin och rom i en skål och låt det stå minst ett dygn.
Dag 2.
  • Häll av rommen och mixa russinen till en smet.
  • Koka upp grädde och häll det över den finhackade chokladen.
  • Rör om tills det blir jämnt och fint.
  • Tillsätt romrussinen och rör om än en gång så det blandas väl.
  • Bred ut massan så den blir ca 1 cm tjock på ett bakplåtspapper. Låt stelna
  • Skär massan i bitar och doppa i choklad. ( jag doppade i mörk choklad)
  • Dekorera om du så önskar, enligt recept ett russin jag använde valnötter.
  • Låt stelna en stund
 
Frida
Recept, Steg för Steg | Rom och russin, Tryffel, jul, praliner | | Kommentera |
Upp