Romrussin praliner

 
Här kommer ännu ett recept på en av dom pralinsorterna jag gjorde. Den klassiska smaken romrussin.
 
Även detta recept kommer från boken Choklad favortiter för chokladälskare.
 
Det blir ca 35 st.
 
DU BEHÖVER:
  • 1 dl Russin
  • 2 dl Mörk rom
  • 1 dl Grädde
  • 200 g finhackad mörk choklad
  • Tempererad choklad att doppa i. (Kolla på mitt tidigare inlägg om Currypraliner om du vill göra skal istället)
GÖR SÅ HÄR:
 
Dag 1.
  • Blanda russin och rom i en skål och låt det stå minst ett dygn.
Dag 2.
  • Häll av rommen och mixa russinen till en smet.
  • Koka upp grädde och häll det över den finhackade chokladen.
  • Rör om tills det blir jämnt och fint.
  • Tillsätt romrussinen och rör om än en gång så det blandas väl.
  • Bred ut massan så den blir ca 1 cm tjock på ett bakplåtspapper. Låt stelna
  • Skär massan i bitar och doppa i choklad. ( jag doppade i mörk choklad)
  • Dekorera om du så önskar, enligt recept ett russin jag använde valnötter.
  • Låt stelna en stund
 
Frida
Recept, Steg för Steg | Rom och russin, Tryffel, jul, praliner | |
Upp